Skip to content

Info

Info

VitaePet – mer välbefinnande för din mest värdefulla vän.

Vitaepet är ett bra kosttillskott för hund och katt som hjälper till att stärka djurens naturliga försvar mot fästingar, loppor och löss och hjälper till att förbättra pälsvården. och friskare hud.

Detta uppnås med hjälp av en speciell blandning av ingredienserna som du kan läsa mer om nedan.

Vårt mål har varit att göra de bästa kosttillskotten för både hundar och katter. Vi har skapat den med noggrant utvalda ingredienser som laxolja, Omega-6, ingefära, gurkmeja, svartpeppar och vitamin D, E och Biotin.

 

Inte bara kan VitaePet hjälpa till för bättre hud, pälsvård och en välfungerande kropp, utan modvirke också attack från fästingar, loppor och lus.

Kärnan i detta skydd är att efter en månads användning kommer djuret att börja utsöndra en speciell oljefilm på utsidan av huden som består av antioxidanter som vårdar päls och hud. 

Loppor, löss och fästingar kan helt enkelt inte överleva tillräckligt länge i denna oljefilm och förhindrar därför dessa skadedjur från att bita och orsaka skador på hunden eller katten.

Men det är inte allt som VitaePet kan göra – det hjälper också till att minska olika hudsjukdomar, håller immunförsvar och cirkulation i balans och ser till att ge mer välbefinnande genom den speciella sammansättningen av ingredienser som du kan läsa mer om nedan.

Omega-3 (Laxolja)

Allmänt känd som fiskolja, omega-3 är en fleromättad fettsyra som finns i fisk och växter, som kroppen är beroende av för ett antal viktiga funktioner, och är därför naturligt en viktig del av innehållet i VitaePet.

Eftersom varken hundar eller katter själva kan bilda dessa essentiella fettsyror är det därför nödvändigt att tillsätta de nyttiga omega-3-fettsyrakedjorna dokosahexaensyra (DHA) och eikosapentaensyra (EPA) genom intag av fet fisk, såsom lax, sill , ansjovis, sardiner och makrill.

Och det är dessa fettsyrakedjor, DHA och EPA, som är särskilt fördelaktiga för kroppen eftersom de omvandlas till signalsubstanser i kroppen och blir en del av cellytan, vilket hjälper till att upprätthålla hjärtats och hjärnans normala funktion samt syn.

Anledningen till att vi använder laxolja i VitaePet är att denna typ av fisk är särskilt mättad med dessa essentiella fettsyror som är hälsosamma för kroppen, och är en viktig del av att göra VitaePet inte bara till ett effektivt botemedel mot loppor och löss, men också för att förhindra fästingbett.

Detta sker i samband med omega-6-fettsyrorna, som du kan läsa mer om nedan, där en hinna av naturlig olja lägger sig på utsidan av hundens och kattens hud, vilket är omöjligt för loppor, löss och fästingar att överleva i – och så bidrar den till och med till en fin pälsglans!

Omega-6 (Rapsolja)

Till skillnad från omega-3 finns denna typ av fleromättade fettsyror inte i fisk, utan snarare uteslutande i olika vegetabiliska oljor som rapsolja, solrosolja eller majsolja.

Precis som med andra omega-fettsyror är detta viktigt för kroppen och finns därför naturligt i VitaePet.

Det som gör omega-6-fettsyror till en väsentlig del av en välbalanserad kost är att de innehåller fettsyran linolsyra (LA), som sedan omvandlas i kroppen till gamma-linolensyra (GLA) och bidrar till ett hälsosamt underhåll. av hundens eller kattens muskler och cirkulation.

För att kroppen ska omvandla LA till GLA krävs också att man får i sig rätt mängder vitaminer och mineraler i samband med kosten, vilket såklart också tas med i VitaePet – samt balansen mellan omega-3 och omega-6 som är nödvändiga i en hälsosam kost.

Vi använder rapsolja som källa till omega-6-fettsyror för produktionen av VitaePet, då den även bidrar med omega-3-fettsyran alfa-linolensyra (ALA), vilket gör balansförhållandet mer optimalt.

Fortsatt användning av VitaePet kommer att hjälpa djuren att få ett särskilt unikt skydd mot löss, loppor och fästingbett, eftersom de med tiden kommer att bygga upp en speciell oljefilm som lägger sig på hudens yta så att ingen av skadedjuren kan överleva tillräckligt länge. för att skada hunden eller katten.

ingefära

Denna stamknöl är en av de mest välkända kryddorna, som inte bara är en vanlig del av det asiatiska köket, utan också har många speciella och välgörande hälsoeffekter. 

Den är i en växtfamilj med kardemumma och gurkmeja, och har en särskilt karismatisk arom och smak.

Det är från den del av stammen som ligger precis under jordytan som kallas rihzomet, som är den användbara delen av roten från vilken man kan extrahera de speciella härdbara aktiva substanserna som antioxidanter, gingerole och andra aromatiska oljor.

Ingefärans många egenskaper är kända för att ge ökad vitalitet och energi, och kan även lindra matsmältningsproblem, som uppblåsthet eller illamående. 

Speciellt för äldre hundar och katter är ingefära extremt fördelaktigt eftersom det också bidrar till ledrörlighet och kan hjälpa mot artrit.

 

Av dessa skäl innehåller VitaePet därför också rätt mängd ingefära, så att när du använder en enskild produkt kan du enkelt hjälpa till att öka och stärka din mest värdefulla väns välbefinnande genom de många positiva hälsoeffekterna av ingefära och de andra ingredienserna 

Gurkmeja

Precis som med ingefära är gurkmeja också en mycket välkänd krydda som har vunnit särskild acceptans i detta indiska kök och har använts i mer än 4000 år. Förutom att kunna förfina matsmaken har detta även visat sig ha en lång rad positiva hälsoeffekter för kroppen.

Den speciella aktiva ingrediensen i gurkmeja kallas curcumin, och är allmänt erkänd inom vetenskapen för att ha en positiv effekt på kroppen. Framför allt kan det hjälpa mot matsmältningsproblem, lindra leversjukdomar och artros och är särskilt känt för att ha en antiinflammatorisk effekt.

Med sin antiinflammatoriska effekt, det vill säga att den motverkar inflammation, kan gurkmeja vara särskilt hjälpsam för djur som kan drabbas av artros.

 Dessutom kan curcumin också hjälpa till att skydda hudceller från oxidativ stress, på grund av dess höga antioxidantinnehåll.

Vanligtvis kan det vara svårt att ge gurkmeja till hundar och katter då dess speciella lukt och smak kan göra att djuren avvisar maten. 

Detta får du enkelt och elegant runt på VitaePet då det ingår tillsammans med ett brett utbud av ingredienser du enkelt kan lägga till djurets kost.

Svartpeppar

Denna krydda är direkt oumbärlig i alla kök, och kommer från en tropisk ranka som kallas piper nigrum. Den finns i många färger som alla kommer från samma växt, varav svartpepparkorn används i VitaePet som är de mest mogna.

Men även om peppar har varit en stapelvara i världens alla kök, visar det sig också ha extremt utmärkta hälsoeffekter, eftersom peppar kan hjälpa till att stimulera ämnesomsättningen och därmed öka kroppsvärmen tillfälligt – och därmed öka förbränningen av kalorier.

Som med de andra kryddorna i VitaePet är även svartpeppar antiinflammatoriskt, och kan motverka inflammationer i kroppen som exempelvis tandköttsinflammation, det hjälper även tarmslemhinnan att bättre ta upp de näringsämnen, vitaminer och mineraler som ingår i VitaePet.

Slutligen kan peppar också bidra till att öka ämnesomsättningen och därigenom hjälpa till att hålla vikten i schack, samt hjälpa mot matsmältningsbesvär och har en särskilt gynnsam effekt för att hjälpa kroppen att ta upp curcumin – som vi har tillsatt VitaePet via gurkmeja och ingefära.

D Vitamin

Till skillnad från många andra vitaminer är D-vitamin inte vattenlösligt utan snarare fettlösligt och lagras därför i kroppens fettdepåer. Vanligtvis får vi D-vitamin från solens strålar, men i särskilt kalla och mörka områden kan man mycket lätt ta sig ur brist på D-vitamin.

Det som D-vitamin gör bra är att stärka ett normalt immunförsvar och att ha en speciell stärkande effekt på skelett, då det hjälper till att ta upp och tillvarata kalcium (kalk) inklusive att även kunna bidra till att upprätthålla en frisk tanduppsättning.

Dessutom kan D-vitamin också bidra till att upprätthålla normal muskelfunktion, och även bidra till att upprätthålla normal celldelning i kroppen – och båda dessa funktioner kan vara oerhört viktiga för djurets välbefinnande, särskilt hos äldre katter och hundar.

Förutom solljus tar du även upp D-vitaminer genom en varierad kost, därför har vi ett hälsosamt innehåll av D-vitamin i VitaePet så att du enkelt kan säkerställa att din hund eller katt får i sig rätt mängd av dessa viktiga vitaminer, för att för att kunna behålla en frisk kropp.

E Vitamin

Vitamin E är förutom att vara ett vitamin även en antioxidant som skyddar kroppens celler från oxidativ stress – det vill säga när kroppen utsätts för och påverkas av föroreningar, gifter och andra partiklar i luften – och bidrar till att skapa goda, naturlig fukt i huden.

Dessutom hjälper E-vitamin även till att stimulera immunförsvaret och kan hämma trombocytaggregation, samt bidra till syresättningen av kolesterol. 

Men det är framför allt dess antioxidanteffekt som gör att den ingår i ingredienserna i VitaePet.

När kroppen förbrukar syre bildas så kallade fria radikaler som kan bidra till att förändra cellernas genetiska anlag och därigenom få cellerna att bete sig annorlunda eller till och med skadligt.

Genom att tillföra antioxidanter till kosten får kroppen därmed hjälp att neutralisera de fria radikalerna.

Slutligen kommer antioxidanter, som E-vitaminerna i VitaePet, att hjälpa till att förhindra att kroppen utsätts för onödig stress. 

På så sätt är VitaePet också ytterst lämplig för att motverka mjäll och liknande hudsjukdomar eller allmän hudirritation.

Biotin B - 12

Detta vattenlösliga B-vitamin är livsviktigt för alla organismer på denna planet, men tyvärr är det inte ett som varken hundar eller katter själva kan bilda. 

Vanligtvis tas detta upp via kosten, men kräver en hälsosam och varierad kost för att kunna konsumera rätt mängd.

Biotin är oerhört viktigt för kroppen då det är inblandat i flera olika metaboliska reaktioner och i regleringen av sockeromsättningen, samt är ett av nyckelelementen för kroppen att metabolisera inte bara aminosyror utan även kolhydrater och fetter.

Allt detta bidrar därför också till att kunna bibehålla en optimal funktion för kroppens celler och det är dessa celltillväxt- och delningsegenskaper som kan vara avgörande för att kroppen ska få nytt hår och hud.

Om du därför upplever att din hund eller katt tappar mycket hår kan det bero på brist på biotin i kosten. 

Därför har vi även biotin i VitaePet, så att det inte bara bidrar till att stärka djurens välbefinnande, utan även kan hjälpa till med hälsosammare pälsvård.